Golvslipning eller lägga golv i Stockholm

Visst är det härligt att lägga in ett sprillans nytt trägolv i hemmet. Men golvslipning har många fördelar för både miljö och plånbok när det görs i Stockholm

Lägenheten som Anna köpt i Stockholm var nymålad och både kök och badrum var uppdaterade. Det senare både med helt nytt kök och nytt golv. Det enda som inte var i hennes tycke var vardagsrummet. Rummet var ljust och hade stora fönster. Däremot hade rummet heltäckningsmatta, något som hon inte alls tyckte om.

Hon var tvungen att göra något åt det. Det låg tyvärr över hennes budget, men det fanns inte en chans att den skulle få ligga kvar. Så hon ringde en golvläggare i Stockholm för att få idéer om vad hon kunde göra som inte skulle kosta henne en förmögenhet.

Golvslipning hade så många fördelar

Golvläggaren kom och tittade på golvet och tog upp ett hörn för att se vad som fanns under mattan. Det skulle säga henne hur mycket underarbete som behöver göras. Efter det kunde hon skicka en offert till Anna. Det gjordes när Anna var på jobbet och när hon kom hem låg en lapp i köket. “Se på golvet, ringer i morgon”.

Dagen därpå ringde golvläggaren och frågade om Anna tyckte om parketten under heltäckningsmattan. Anna var tveksam. Då fick hon veta fördelarna med att göra golvslipning i Stockholm. Det skulle bli billigare, med rotavdrag, och snyggare än nytt golv. Dessutom var det miljövänligt. Alla anledningar gillades av Anna, men det sista var det som fick henne att ringa och tacka ja till idén.

30 Oct 2022

På Den Tredje Sektorn skriver vi om politik och samhällsutveckling samt hur ideella organisationer är viktiga för att vissa delar av samhället skall fungera.

När man talar om den tredje sektorn brukar man syfta till det frivilliga arbete som utförs i olika former av ideella organisationer. Man talar även om den "informella sektorn". Många funktioner som borde vara statens ansvar sköts av frivilliga aktörer. Det kan exempelvis handla om hjälp åt hemlösa, stöd åt sjuka och andra typer av verksamhet som hjälper marginaliserade grupper i samhället.

Uttrycket skapades ursprungligen för att beskriva de informella ekonomier som finns i utvecklingsländer. Det är vanligt att se parallella samhällen utanför den gängse ekonomin och det ordinarie välfärdssystemet, ofta för att ett sådant har grova brister eller helt saknas. Människor bygger alltså upp de funktioner som de behöver på egen hand.

Huruvida det är bra eller dåligt kan alltså diskuteras, men att det i dagens samhälle fungerar på det viset är ett enkelt faktum.

Här i bloggen kommer vi att skriva om olika aktuella teman kopplade till detta samt andra ämnen kopplade till samhällsutveckling och dagens politiska läge.