Ta hjälp med flyttstädning när du lämnar Stockholm

Det är jobbigt att flytta men det finns saker du kan göra för att underlätta. Den ena är att anlita flyttstädning i Stockholm. Då blir jobbet grundligt gjort.

Att flytta är alltid jobbigt. Det kommer man inte ifrån hur man än vänder på det. Man har samlat på sig så mycket prylar under årens lopp. Det ska tömmas i alla skåp och lådor, i vinds- och källarförråd och garage. Oändligt många beslut måste tas i den processen.

“Behöver jag den här prylen, jag gillar den men har inte använt den på flera år”. “Spetsöverkastet som farmor virkat, det nänns jag inte göra mig av med, men vi använder ju inte överkast.” Allt jobb och alla beslut dränerar en på energi.

Flyttstädning är ett krävande jobb

Inte nog med det. Sen ska allt packas, kånkas till flyttbil, kånkas in i nya bostaden och packas upp igen. Då blir det nya beslut som ska tas. “Vilken ordning ska man ha på grejorna här?”. “Var ska tavlorna sitta?”

Det finns åtminstone ett par saker som kan underlätta en flytt väldigt mycket. Den första är given – att anlita en flyttfirma. Den andra är att ta hjälp med flyttstädning i Stockholm. Att flyttstäda är ett mycket större jobb än man kanske tror. Det är lätt att tänka att det borde gå snabbt i en tom bostad, men det är väldigt många moment som ingår – en grundlig rengöring av varje vinkel och vrå. De som erbjuder tjänsten är specialister på detta.

24 Oct 2022

På Den Tredje Sektorn skriver vi om politik och samhällsutveckling samt hur ideella organisationer är viktiga för att vissa delar av samhället skall fungera.

När man talar om den tredje sektorn brukar man syfta till det frivilliga arbete som utförs i olika former av ideella organisationer. Man talar även om den "informella sektorn". Många funktioner som borde vara statens ansvar sköts av frivilliga aktörer. Det kan exempelvis handla om hjälp åt hemlösa, stöd åt sjuka och andra typer av verksamhet som hjälper marginaliserade grupper i samhället.

Uttrycket skapades ursprungligen för att beskriva de informella ekonomier som finns i utvecklingsländer. Det är vanligt att se parallella samhällen utanför den gängse ekonomin och det ordinarie välfärdssystemet, ofta för att ett sådant har grova brister eller helt saknas. Människor bygger alltså upp de funktioner som de behöver på egen hand.

Huruvida det är bra eller dåligt kan alltså diskuteras, men att det i dagens samhälle fungerar på det viset är ett enkelt faktum.

Här i bloggen kommer vi att skriva om olika aktuella teman kopplade till detta samt andra ämnen kopplade till samhällsutveckling och dagens politiska läge.